Mest kända reklamkampanjerna genom tiderna

september 04 , 2019 by: Otto Georg reklamfilmer

För att på ett bra sätt kunna nå ut med sitt företag så är det en smart ide att skapa en reklamkampanj. Företagets tanke med att göra en reklamkampanj är att på så sätt lyckas nå ut till potentiella nya kunder som eventuellt genom kampanjen blir intresserade av det man som företag har att erbjuda vare sig det handlar om en vara eller tjänst. Det är viktigt att förmedla en bra image av företaget, så att de framtida kunderna får ett bra intryck. Reklam finns överallt vilket betyder att reklam kan synas på många olika ställen allt från rabattkuponger till reklam som syns på tv. Många företag har genom tiderna skapat reklamkampanjer och vissa företag har lyckats bättre än andra så vilka anses som några av de högst rankade reklamkampanjerna någonsin?

Några av de högst rankade kampanjerna genom tiderna

McDonald’s med kampanjtiteln Capacity Based McDelivery: McDonald’s är det företaget som anses ha lyckats bäst när det kommer till att få till bra reklamkampanjer och då speciellt deras reklamkampanj som handlar om att de erbjuder hemkörning, att det nu är möjligt att få deras mat hem till dörren. Det är alltså möjligt att vara hemma och beställa sin mat genom bara några knapptryck. Smidigare än så har det aldrig varit och det är såklart precis det som McDonalds vill nå ut med.

Hungerithm: Snickers

Snickers med kampanjtiteln Hungerithm: Snickers och deras kampanj hungerithm är en annan reklamkampanj som det har gått väldigt bra för. Snickers hade en dröm att göra något stort, något som kunde göra att de sålde bättre än någonsin förr och de lyckades. Eftersom många människor blir arga när de egentligen handlar om att de är hungriga så bestämde sig Snickers för att verkligen göra något åt saken. Genom en app kan man kolla upp hur man enklast kan ta sig till ett ställe som säljer en Snickers. Det har aldrig varit enklare att få tag på Snickers.

Headspace med kampanjtiteln reword: det är inte bara matföretag som lyckas bra med deras reklamkampanjer utan många andra företag gör det också så som headspace när de bestämde sig för att bygga upp ett belöningssystem. Det finns många appar på marknaden fokuserat på just meditation men headspace sticker ut och brukar ofta förmedla ett lite seriösare intryck vilket gör att många väljer just headspace när det är dags att börja meditera.

Shell med kampanjtiteln best day of my life: Shell valde att göra sin kampanj i form av en musikvideo där bland annat Jennifer Hudson sjunger ‘best day of my life’ det är inte svårt att förstå varför det blev en succé och där med en av de kändaste reklamkampanjerna genom tiderna.

Gillette med kampanjtiteln Bachelor Of Shaving: när det kommer till rakning finns det många anledningar till varför man borde använda sig av Gillette men en stor anledning är på grund av deras reklamkampanj bachelor of shaving där de bestämde sig för att skapa en kampanj för att hjälpa människorna i Indien hitta arbete. Raka dig och hitta sedan ett jobb med hjälp av Gillette.