Pepsi Max – En av de bästa reklamfilmerna

december 10 , 2017 by: Otto Georg reklamfilmer

Detta kanske inte var en reklamfilm som vi fick se här i Sverige men det hindrade den inte från att slå rekord online men också bli oerhört populär i USA där den producerades. Företaget kom på den briljanta idén att klä ut den kände NASCAR föraren Jeff Gordon för att göra reklam för Pepsi MAX. Tanken var att han skulle se ut som vilken vanlig Svensson som helst, inge märkvärdig utan en vanlig medelålders man som var ute efter att köpa en ny bil. Han begav sig till en bilförsäljare som sålde Chevy bilar där han möttes upp av en bilförsäljare och det dröjde inte länge innan man kom överens om att Gordon skulle provköra den nya Chevy Camaro som fanns till försäljning. Gordon sålde verkligen det hela genom att säga att han trodde att det var på tok för mycket bil för honom att hantera, där han alltså menade att den hade på tok för mycket vridmoment och hästkrafter men där försäljaren försäkrade honom om att även han skulle klara att köra ett sådant ”monster”.

Pepsi Max – En av de bästa reklamfilmerna

Sin livs åktur

Det bilförsäljaren inte var inställd på var det som väntade här näst, en åktur som han garanterat aldrig kommer att glömma under resten av sitt liv. Det gick så pass långt att han hotade med att ringa polisen om Gordon inte stannade bilen omedelbart.

Vid ett tillfälle såg det ut som om försäljaren skulle få sig en smärre hjärtattack eller liknande, och vem hade inte fått det eller känt så, efter en tur av denna kaliber. Det är svårt att med ord beskriva hur åkturen var, så istället har jag lagt till videon som ni kan ta del av här nedan. Förbered er på ett gott skratt är det enda jag kan säga och en sak är säker, Jeff Gordon vet hur man kör bil, något som han onekligen också bevisade i denna reklamsnutt.

Skeptiker trodde detta var uppgjort

Nu fanns det dom som direkt slog ner på denna reklamsnutt och menade som på att det hela var uppgjort redan från start och att försäljaren var med på det hela. Det var framför allt en bloggare, vid namn Travis Okulski som från start påstod att hela reklamen var fejkad och att det var en skådespelare som satt som bilförsäljare i fordonet. För att bevisa att det verkligen inte var något påhitt eller uppgjort, valde man att göra om reklamsnutten fast från ett litet annat perspektiv, där Gordon ännu en gång klädde ut sig men denna gång som en taxichaufför där han skulle hämta upp just denna bloggare vid en körning, en körning som sedan skulle resultera i en polisjakt där Gordon inte ville stanna då han ”påstod” sig redan ha problem med myndigheterna och att han inte ville tillbaka till fängelset igen, så han försökte köra ifrån polisen, och gav då samtidigt bloggaren sin livs åktur. Efteråt fick Okulski till slut erkänna att det inte var något påhitt utan att han verkligen trodde på hela upplägget.

Vill ni ha ännu ett gott skratt, så då deras revansch på reportern här nedan.