Reklam bloopers och roliga klipp

december 10 , 2016 by: Otto Georg reklamfilmer

I denna blogg har jag tittat lite på både lyckade och mindre lyckade typer av reklamfilm, både svenska och internationella. Ett tecken på en lyckad reklamfilm, bortsett från ökad försäljning, vilkte är det primära målet, är att filmen också fastnar i huvudet på folk, att den gör ett sådant intryck att man inte glömmer den så fort man sett snutten. Ett bra exempel på detta är Gevalia reklamen, med deras slogan ”när du får oväntat besök” eller pripps blå´s slogan som dom använde för många år sedan, ”Livet har sina goda stunder”. Än idag kan man komma ihåg dessa, och det om något är ett tecken på en välproducerad reklamsnutt.

Baked In A Buttery Flaky Crust

Nu är det långt ifrån enkelt att skapa bra reklam, speciellt om man måste använda sig av skådespelare eller vanliga personer som statister eller huvudrollsinnehavare i reklamen. Allt för ofta går det inte riktigt som man hoppats på och man tvingas ta om scenen gång på gång. Ett bra exempel på detta är denna reklamsnutt som ni kan se här nedan, där ett äldre par ska spela in en reklamsnutt där mannen i fråga ska säga ”Baked In A Buttery Flaky Crust”, något som skulle visa sig vara betydligt svårare än dom först trott. Hans fru gör det inte direkt lättare för honom heller, men nu ska jag inte berätta allt för mycket, ta en närmare titt själv och förbered er på ett gott skratt.

Ernest does it again

I nästa filmsnutt, inspelad under mitten på 80-talet, har vi skådespelaren som spelade Ernest i filmer som Ernest goes to Africa eller Ernest in the army, och hans försök att spela in en reklamfilm om köttprodukter. Nu går det inte riktigt som han hoppas och vi kan här nedan ta del av alla dessa roliga omtagningar som producenterna tvingades ta.

Reklam för kondomer

Denna reklamsnutt är inte något omtag utan filmen är menad att vara såhär. Problemet var dock att den blev förbjuden i ett antal länder. Vad dom grundade förbjudet på vet jag inte, och kan inte heller se när jag tittar på filmen. Men i korthet så gör dom reklam för kondomer genom att visa hur det kan vara som förälder till småbarn, och vilka bekymmer det kan medföra. Saken är den att många barnfamiljer, inklusive min egen, kan känna igen sig i denna. Nog har vi stött på detta vid nått tidigare tillfälle, där ens barn helt enkelt inte ger sig.

Snälla Åke!

Denna reklamsnutt har jag redan skrivit om men den är så bra att den tåls att nämnas igen. En del av er kanske kommer ihåg denna, där Svenska spel producerade reklamsnutten om deras produkt Lotto. Den handlar om en anställd på ett företag som blir inkallad till chefen för ett samtal. Väl där, börjar helt plötsligt den anställde att härma chefen och göra narr av honom och detta tack vare att mannen hade vunnit en stor summa pengar på lotto och inte längre behövde jobba. Har ni inte sett den, ta då en titt här nedan, ni kommer garanterat att få er ett gott skratt!